Lieve Isabel: Voor geen goud

Elke woensdagavond om 21.40 uur heeft Gert-Jan in het programma De Avond Van de column Lieve Isabel. Deze wordt iedere week geschreven en voorgelezen door zijn moeder, die schrijft onder de naam Mamalie.

Lieve Isabel

Mijn man en ik zitten bedaard en rustig in de kamer, als daar opeens de deur openzwaait en twee vrolijk lachende jongens binnenkomen.

Het zijn onze kleinzoons. Twee broers. De een is 10, de ander 12 jaar. Ze gaan bij ons aan de tafel zitten. Hebben jullie zin aan wat drinken en aan lekkers? Hun mooie donkere ogen stralen. Tuurlijk hebben ze daar zin in. Misschien komen ze daar wel voor, denk ik. Maar nee, ze willen graag een spelletje spelen met ons. Koningen of zoiets vinden ze leuk.

Ok, zeg ik, dat gaan we zo doen. Wij, opa en oma hadden het net over de vakantie, over wat we leuk vinden om te gaan zien of heen te gaan. Waar zouden jullie eens graag naar toe willen?

Ik zou heel graag naar het hotel in de ruimte willen, zegt de jongste.

Een hotel in de ruimte... is dat er dan? vraag ik.

Ja zéker, zeggen ze vol enthousiasme.

Dat méén je toch, niet! Ik geloof er niks van.

Toch is dat waar hoor. Je kan er dit jaar al heen. Maar het kost wel heel veel geld. Bijna 10 miljoen euro!

Ach ik kan het echt niet geloven. Hoe komen jullie erbij? Wat 'n gekkigheid!

Kijk maar eens op internet oma, daar staat het wel. Het heet Aurora Station.

Ik kijk..en warempel, daar zie ik het. Een hotel in de ruimte! Niet te geloven! Te boeken vanaf 2021. Dat is nu! Wie zou daar heengaan? Natuurlijk is dat niet te doen voor de gewone man, maar weggelegd voor de rijksten der aarde. Maar dan nog... wat moet je daar? vraag ik.

Dat is toch ongelooflijk leuk om eens in de ruimte te zijn! Ze gaan ook allerlei proeven doen met planten en groenten. Heel interessant.... Zou oma dat niet willen dan?

Voor geen goud, zeg ik. Al kreeg ik het kado.

Ze kijken mij meewarig aan en ik hoor ze bijna denken: kan je voor niks naar het Aurora Station en dan wil je het niet! Dan moet je toch echt wel een heel oud wijf zijn met alle gevoel voor avontuur verloren...

Maar het is wel waar, he? We hadden wel gelijk, he?

Ja jullie hebben echt gelijk. Ik ga knoeterhard sparen om voor jullie allebei zo'n ruimtereis te boeken, zeg ik gul.

Haha dat gaat echt niet lukken, lachen ze allebei.

Ik denk het ook niet. Laten we maar lekkere chocola gaan eten en een spelletje doen. Minder spannend, dat wel, maar voor oma's veel leuker dan dat gedoe in de ruimte!

De groeten.