Olifantkalfje Ka Yan geboren in Wildlands

Foto: Wildlands

In Wildlands is vannacht een olifantkalfje geboren. De dierentuin meldt dat het goed gaat met het olifantkalfje. "Hij staat stevig op zijn poten en weegt ongeveer 80 kilo." Het bulletje heeft de naam Ka Yan gekregen. Dat betekent langverwacht kind.

Bij olifanten vindt de bevalling plaats in de familiegroep. Bij de bevalling spelen de tantes een grote rol. Zij beschermen de kwetsbare moeder. De andere olifanten helpen mee als het kalfje in de benen moet komen. Ka Yan werd vannacht rond half één geboren en hij stond al snel op zijn poten. "De kleine olifant wijkt niet van zijn moeders zijde", aldus de dierentuin. Ka Yan is het zesde jong van zijn moeder. In 2018 werden er voor het laatst twee kalfjes in Wildlands geboren; de bullen Mauk en Manoa, waarvan Mauk nu dus grote broer is geworden.

(Tekst gaat verder onder de foto)


Foto: ZO!34/Jasper Oosterveld

Op dit moment staat de kudde met de jongste aanwinst nog binnen, zodat Ka Yan tot rust kan komen en goed kan drinken. De familie blijft vandaag in het overdekte gedeelte in de tropische kas. In totaal telt de kudde van Wildlands nu elf olifanten; drie volwassen vrouwen, één volwassen bul, zes jonge stiertjes en dit pasgeboren kalf.

De olifanten zijn via onderstaande livestream in de olifantenvallei te volgen: