Lieve Isabel: Wat krijg je er veel voor terug

Elke woensdagavond om 21.40 uur heeft Gert-Jan in het programma De Avond Van de column Lieve Isabel. Deze wordt iedere week geschreven en voorgelezen door zijn moeder, die schrijft onder de naam Mamalie.

Lieve Isabel

Ik had een drukke dag vandaag. Ik moest werken. Dat is eigenlijk leuk, want ik heb gewoon leuk werk, maar er gaat veel tijd in zitten.

Kwam ik halverwege de middag thuis. Zat mijn oudste kleinzoon bij ons in de kamer. Die komt gewoon lekker vaak langs. Een heerlijk joch. Vijftien is hij, bijna 16. Slank, atletisch en al zeker een kop groter dan mij. Hij heeft meestal zijn schoolboeken bij zich en gaat dan bij ons dapper aan het leren.

Het is bij ons natuurlijk een stuk rustiger dan bij hem thuis met de jongere broertjes en zijn zusje. Het leren gaat bij ons makkelijker. Geen drukke spelende kinders om hem heen.

En wij storen hem niet. Ja we gooien af en toe iets te eten op z'n schoot en drinken mag hij gewoon pakken zoveel als hij wil. Cola is zijn favoriet.

Wat is het toch prettig met kinderen om te gaan die je niet hoeft op te voeden. Je kan ze verwennen zoveel als je wil. Je hoeft ze niet te corrigeren, daar zijn ouders voor, en trouwens bij ons zijn ze altijd lief.

Je hoeft ook niet te zeggen dat snoep heel ongezond is terwijl je het aan ze geeft. Ja, kan je wel zeggen, maar het maakt het leven een stuk eenvoudiger als je je daar niet druk over maakt.

En cola, hup, wil je nog meer? Pak gewoon, he? Daar is cola voor: om op te drinken. Het is misschien niet helemaal goed, die cola, er zit ongelooflijk veel suiker in en je kan er zelfs roest mee verwijderen...

Maar ach, wij zijn gewoon lekker domme ouderwetse grootouders, verstoken van elk pedagogische besef, die het gewoon de kleinkinderen naar de zin maken en van ze houden.

Heel veel van ze houden. En wat krijg je er veel voor terug!

Want wat was het weer gezellig, grote lieve lange slungel van mij. Jij vindt misschien dat we jou lekker verwennen, maar jij hebt ons verwend. Met je heerlijke lach, je mooie puberverhalen en je ontzettend gezellige aanwezigheid. Dank je wel!

De groeten