Matchingapp voor werkzoekenden

EMMEN- Arbeidsmarktregio Drenthe gaan gezamenlijk een matchingsapp ontwikkelen voor gemeenten, UWV en werkzoekenden. Met de app kunnen werkzoekenden gemakkelijk en snel een geschikte vacature vinden die bij hen past. Vanaf het najaar is de app beschikbaar.

Arbeidsmarktregio Drenthe bestaat uit de gemeenten Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn, Hoogeveen, De Wolden en Midden Drenthe en het UWV en twee SW bedrijven: Alescon en EMCO. De app maakt het mogelijk meer vacatures te laten zien aan werkzoekenden. Op dit moment krijgen de werkzoekenden alleen vacatures te zien die volgens de klantmanager beschikbaar zijn. Voor veel werkzoekenden is het een wens om zelf inzicht te krijgen. De gemeente Emmen heeft daarop initiatief genomen om samen met de andere gemeenten de app te ontwikkelen.

Aan de matching app is ook een web portaal gekoppeld, waar de gemeente en het UWV hun vacatures op kunnen zetten. Hieruit kan ook de ingevulde informatie van de werkzoekende worden bekeken, wat weer input kan zijn voor de accountmanagers, klantmanagers en werkcoaches om het gesprek met de werkzoekenden en werkgevers aan te gaan.

In de Arbeidsmarktregio Drenthe zijn op dit moment ongeveer 17.700 personen die gebruik kunnen gaan maken van de matchingsapp. Als de matchingsapp beschikbaar is, zal de app in fases toegang worden gegeven tot de werkzoekenden.