Lieve Isabel: Met mama was het altijd feest

Elke woensdagavond om 21.40 uur heeft Gert-Jan in het programma De Avond Van de column Lieve Isabel. Deze wordt iedere week geschreven en voorgelezen door zijn moeder, die schrijft onder de naam Mamalie.

Lieve Isabel!

Daar ben ik weer. Ik kreeg van Gert-Jan een 'isabelletje' vrij vorige week vanwege mijn vakantie. Nog steeds heb ik vakantie en het bevalt me opperbest.

Niks 's morgens die akelige wekker. En dan opstaan. Haasten en spoeden naar m'n werk.

Niks daarvan. Drie heerlijke weken vrij.

We gaan natuurlijk niet weg. We blijven gewoon thuis. Maar ook dat is heerlijk.

Ik doe niet al te veel natuurlijk, het vakantiegevoel moet wel een beetje blijven. Al heb ik hier bergen werk. Vorige week ruimden we met de broers en zussen het huis van mama leeg. Zoals ik eerder schreef is mama pas overleden en nu is haar huis verkocht.

Dus dat moet leeg. De mooie dure en bruikbare spullen hebben zomaar weer een nieuwe eigenaar. Maar daarna blijft er nog zoveel over. Papierwerk, foto's, kindertekeningen, kaarten, krantenknipsels, geboortekaartjes, kleding, ach noem maar op.

Ik ben een slechte opruimer en weggooier. Het meeste van de spullen waar niemand iets mee kon, belandde dan ook in mijn auto. Lades en kastjes vol schoven we zonder te kijken in dozen. Met een propvolle auto kwam ik thuis. Manlief hielp mee de boel uit de auto te halen en we zetten het allemaal op zolder. Mijn pas opgeruimde zolder... Daar was dus nu genoeg plaats en zit het niemand in de weg. Maar in het voorjaar ga ik die zolder eens op en ga lekker struinen tussen die rommel. Een dagje 'mama' beleven. De spullen ruiken zelfs naar haar. En dan kijken wat er allemaal tussen zit. Het zal niet van veel waarde zijn. En dan heb ik het over geld. Maar ongetwijfeld heb ik dan een geweldig mooie fijne dag op zolder, want met mama was het altijd feest!

De groeten