Into Nature gaat deze zomer door

EMMEN - De beeldend kunstmanifistatie Into Nature in het Bargerveen gaat deze zomer van start.

Ruim een jaar later dan gepland komt de opening nu in zicht . Vanaf 31 juli kan men fietsend en wandelend in het Bargerveen werken bekijken van internationale topkunstenaars als Roger Hiorns, Marguerite Humeau en Otobong Nkanga.

De organisatie heeft voor aankomende zomer voldoende maatregelingen getroffen om dit nu wel te kunnen doen. “Hierbij kun je denken aan extra ruimte voor publiek, verbeterde routes en langere openingstijden”, aldus zakelijk leider Luisa Redenbacher. “Het Bargerveen is een uitgestrekt natuurgebied en er zijn ruim voldoende mogelijkheden om binnen de 1,5 meter wandelend en fietsend op pad te gaan. Op deze manier kunnen we de veiligheid en gezondheid van medewerkers en bezoekers garanderen. Dit kan uiteraard alleen als de maatregelen zijn versoepeld, maar we hebben er veel vertrouwen in dat dit gaat gebeuren komende zomer”.
Normaal gesproken is Into Nature alleen te zien in de zomer, maar dit jaar is de kunstroute extra lang open en ook te bezoeken tijdens de herfstvakantie.

Veel van de internationale topkunstenaars zijn onvermoeibaar doorgegaan met het maken van hun werken. Zo was de Italiaanse kunstenaar Giorgio Andreotta Calò afgelopen najaar actief in de vlinderkassen van de voormalige dierentuin in Emmen. Gedurende een aantal weken, inclusief zijn quarantaineperiode, werkte hij aan een spectaculaire film met vlinders die te zien is tijdens Into Nature. Calò’s film is tevens een ode aan de vlindertuin die dit voorjaar gesloopt gaat worden.

Into Nature is te zien van 31 juli t/m 24 oktober 2021 in het Bargerveen bij Emmen

Beeld: Heleen Haytema