Emmer-Compascuum krijgt zijn sporthal

EMMER-COMPASCUUM - Een zeer kritische gemeenteraad stemde donderdag uiteindelijk met een krappe meerderheid in met de bouw van een sporthal volgens het ontwerp van Jansman Bouw. De coalitiepartijen Wakker Emmen, PvdA en CDA stemden voor, de oppositie tegen. En daarmee werd het voorstel met 23 tegen 16 stemmen aangenomen.

Bij de aanbesteding destijds in 2016 werd door de gemeente een plafondbedrag van 2,8 miljoen vastgesteld. Gedurende het proces liet wethouder René van der Weide dit plafondbedrag echter los, zonder de gemeenteraad hierover te informeren.

Uit de aanbesteding kwam een ontwerp van bouwbedrijf Jansman, dat 5,9 miljoen euro kost. Dus meer dan het dubbele. Het feit dat de sporthal nu ruim drie miljoen duurder uitvalt, zette kwaad bloed bij de gemeenteraad.

Raad niet geinformeerd

Dat de raad door de wethouder niet was geinformeerd over het loslaten van het plafondbedrag kwam de wethouder op veel kritiek te staan. "Er zijn wethouders voor minder weggestuurd", zei Marc Kuiper van de SP. De wethouder trok het boetekleed aan en gaf toe dat hij het niet goed had gedaan. Hij bood daarvoor aan de raad zijn excuses aan. Een door de oppositie ingediende motie van treurnis werd daarop niet gesteund door de coalitie en dus verworpen.