Jonge helden voorkomen erger bij brand Coevorden

COEVORDEN - Twee jonge helden hebben maandagavond door kordaat optreden bij een brand in de Coehoornstraat in Coevorden erger weten te voorkomen.

Roy Derks (16) en Kay Kruithof (17) krijgen even na 19.00 uur een melding van de brand. Roy is incidentenfotograaf voor verschillende websites en spoedt zich samen met Kay naar de Coehoornstraat. Daar aangekomen blijkt de straat al aardig vol rook te staan. Ze besluiten aan te bellen bij de woning waar brand is. De vrouw des huizes vertelt dat er brand op zolder is en haar man nog boven is. Roy en Kay bedenken zich niet en gaan snel naar boven. Daar treffen ze de man aan die al een behoorlijke bluspoging heeft gedaan. Samen halen ze de man naar beneden en met een brandblusser maken ze de brand grotendeels uit.

"We hebben geen moment getwijfeld en zijn meteen gaan helpen", vertellen Roy en Kay. "Als meneer daar langer had gestaan had het heel anders kunnen afgelopen." De brand was inmiddels overgeslagen naar het dak. "Om dat te blussen was niet mogelijk. Bovendien werd dat te gevaarljik door de beschadigde houten vloer."

Even later komt de brandweer ter plaatse. Zij nemen de bluswerkzaamheden over en Roy en Kay ontfermen zich over de bewoner, die flink rook heeft ingeademd. Ook blijkt hij brandwonden te hebben opgelopen. De man wordt met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De jongens worden later ook onderzocht in de ambulance. Daar blijken ze allebei door het inademen van rook een inhalatietrauma te hebben opgelopen. Ze worden meegenomen naar het ziekenhuis. Inmiddels zijn beide jongens weer thuis en mogen met trots terugkijken op hun heldendaad.

Burgemeester Bert Bouwmeester is blij met de actie van de jongens: “Ik heb de jongens ter plekke nog gesproken en ben blij dat ze direct in actie zijn gekomen. Ze hebben goed werk verricht door de bewoner te helpen met het bestrijden van de brand. Dat heeft geholpen erger te voorkomen."

Zie ook: Drie gewonden bij woningbrand in centrum Coevorden

Foto: ZO!34/Romano Neef