FC Emmen voegt drie nieuwe spelers toe aan selectie

VOETBAL - FC Emmen heeft na de verloren wedstrijd tegen Vitesse drie nieuwe spelers toegevoegd aan de selectie.

Het gaat om Jean-Pierre Rhyner, Elias Frei en Kerim Frei. Hiermee wordt de selectie van Emmen versterkt met een vleugelspits, centrale verdediger en linksback.

Jean-Pierre Rhyner
Jean-Pierre Rhyner wordt door tot het einde van het seizoen gehuurd van Cádiz CF uit de spaanse La Liga. De 24-jarige Linksbenige centrale verdediger wordt gehuurd met optie tot koop. Hij doorliep de jeugdopleiding van Grasshopper Club Zürich, de club uit zijn geboortestad, waar hij in 2016 debuteerde in de hoofdmacht. In 2019 tekende hij een contract bij Cádiz CF, dat hem uitleende aan FC Cartagena. Ook heeft Rhyner de nodige internationale wedstrijden op zijn naam staan voor jong Zwitserland en jong Peru. Eind 2020 werd Rhyner opgeroepen voor het eerste elftal van Peru maar kwam daar nog niet aan spelen toe.

Kerim Frei
Kerim Frei wordt door Emmen overgenomen van Istanbul Basaksehir en tekent een contract van anderhalf seizoen. De 27-jarige vleugelspits speelde al eerder voor Emmen en is nu dus terug. Hij kwam in zijn vorige periode maar tot vier wedstrijden door een blessure. Hij wist wel te scoren in die vier wedstrijden voor Emmen. Kerim begon in de jeugd van Grasshopper Club Zürich, maar debuteerde in het betaalde voetbal bij Fulham. Via Cardiff City, Besiktas en Birmingham City belandde hij in 2017 bij Istanbul Basaksehir in zijn vaderland. Emmen voorzitter Ronald Lubbers op de website van FC Emmen: “Vorig seizoen hadden we een optie tot koop bedongen, maar die optie konden we mede door de coronacrisis helaas niet lichten. Het was geen geheim dat we hem graag langer aan ons wilden binden. Dat is nu alsnog gelukt en daar zijn wij bij de club, en ik denk veel supporters ook, ontzettend blij mee. Zijn specifieke kwaliteiten kunnen voor de aanvallende impulsen zorgen die we nodig hebben in deze moeilijke periode.”

Elias Frei
Elias Frei is de jongere broer van Kerim komt transfervrij over van het Zwitserse FC Luzern waar zijn contract afliep. De 20-jarige linkerverdediger tekent net als zijn broer een contract voor anderhalf seizoen. Hij zal in ieder geval de eerste week met de eerste selectie meetrainen, daarna wordt bepaald of Elias bij de eerste selectie blijft trainen of eerst bij FC Emmen Onder 21 aansluit.Elias speelde tot 2017 in de jeugdopleiding van St. Gallen in Zwitserland, waarna hij de overstap maakte naar Fulham. In Engeland maakte hij zijn minuten bij de jeugdploegen. In 2019 ging hij terug naar zijn geboorteland om voor FC Luzern te spelen.

Foto: FC Emmen