Wethouder Steven Stegen opent FabLab Coevorden

COEVORDEN – Woensdag 20 januari opent wethouder Steven Stegen het FabLab Coevorden. De opening is online te volgen via het YouTube kanaal van FabLab Coevorden.

Het FabLab in Coevorden is een werkplaats voor jong en oud waar mensen kennis kunnen maken en kunnen experimenteren met de nieuwste technieken door te werken met 3D ontwerpen en printers, lasersnijders en robots. Veel kinderen maakten afgelopen maanden al kennis met het Lab en ook bedrijven zijn erg geïnteresseerd. Helaas kont het FabLab nog niet veel activiteiten organiseren door de coronamaatregelen.

Escaperoom

De werkplaats organiseerde voor de opening wel een escaperoom die vanuit huis gedaan kon worden. Het doel van de escaperoom is om vier sleutelwoorden te vinden. Van alle kinderen die de vier worden hadden gevonden wordt één winnaar getrokken waar live een trofee voor wordt gemaakt met een lasersnijder tijdens de opening. Ook krijgen alle kinderen die de juiste oplossing hebben opgestuurd een tegoedbon voor een gratis workshop in 2021. Je kan nog meedoen aan de escaperoom tot 20 januari.

De escape room kun je vinden op: https://fablabcoevorden.nl/escape-room .

Livestream

Door de maatregelen mag het gezelschap voor de opening maar klein zijn.Daarom is deze te volgen via een livestream. Die is vanaf 15.30 uur online op het YouTubekanaal van het FabLab Coevorden. Iedereen is welkom om de livestream te volgen.

RegioDeal
Het FabLab is één van de projecten die mede door de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe tot stand komt. Binnen de Regio Deal werken verschillende partijen met elkaar samen aan het verbeteren van de welvaart in de regio. Met hart voor de regio, van elkaar leren, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen.

Foto's: FabLab Coevorden