FC Emmen-supporters zamelen geld in voor transferpotje

VOETBAL - Supporters van FC Emmen hebben besloten om geld in te zamelen voor het transferpotje van de eredivisionist.

Via de actie 'ga staan als je voor Emmen bent' doen supporters er alles aan om FC Emmen in de eredivisie te houden. Het berag wat opgehaald wordt is bedoeld om te doneren voor versterkingen die de club dan kan halen. FC Emmen is nog altijd zonder overwinning in dit eredivisieseizoen en staat op de laatste plek in de competitie. Het nieuwe jaar begon helaas ook niet met punten in de Oude Meerdijk en is het eigenlijk zeker dat versterkingen nodig zijn maar dat het geld daarvoor niet klaarligt. Vanaf 12 januari tot en met 24 januari kan iedereen die FC Emmen een warm hart toedraagt een vrije bijdrage leveren aan het doneer potje voor versterkingen voor de ploeg.

"Nu we niet in het stadion kunnen zijn, is dit volgens ons de enige manier waarmee wij als supporters het gevoel krijgen dat wij er alles aan hebben gedaan om Emmen te behouden voor de eredivisie", aldus Daan Hooiveld bij RTV Drenthe, woordvoerder van het supporterscollectief. "Al zou elke Drent maar één euro doneren, dan halen we al 500.000 euro binnen. Daarvan kan de club meerdere goede spelers aantrekken." Hooiveld merkt dat er tegenwoordig anders naar hem gekeken wordt, als hij vertelt dat hij uit Drenthe komt. "Als ik vroeger zei dat ik uit Drenthe kwam, keken ze me met een schuin oog aan, maar nu vraagt iedereen meteen naar FC Emmen. Bedrijven vestigen zich hier nu ook sneller dan voorheen. Het zou daarom een doodsteek voor zowel de club als de gehele provincie zijn wanneer het Drentse eredivisie-avontuur in 2021 tot een einde komt."

Voor de actie is een speciale website in het leven geroepen waar gedoneerd kan worden. Iedereen kan doneren via gastaanalsjevooremmenbent.nl en bijdragen aan de doneeractie voor FC Emmen

Foto: ZO!34