Jari Vlak eerste aanwinst van 2021 voor FC Emmen

VOETBAL - Met Jari Vlak is de eerste aanwinst van 2021 binnen voor FC Emmen. De 22-jarige middenvelder komt over van FC Volendam en tekent op De Oude Meerdijk een contract tot de zomer van 2023, met een optie op een extra jaar.

De geboren Volendammer doorliep de jeugdopleiding van FC Volendam, de club waar hij in 2018 zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. In totaal kwam hij tot 72 officiële optredens voor de club, waarin hij zeven keer scoorde.

“Na het vertrek van Michael Chacon moesten we schakelen en daar waren we op voorbereid”, aldus voorzitter Ronald Lubbers. “We hebben Jari nadrukkelijk gevolgd in de Keuken Kampioen Divisie. Hij is een krachtige middenvelder met een goed spelinzicht en zoekt altijd de weg naar voren. Met zijn kwaliteiten kan hij direct een versterking zijn voor de ploeg, maar het is ook zeker een interessante speler met het oog op de toekomst.”

Op de website van FC Volendam verteld Jari over zijn overstap. “Sinds mijn vijfde ben ik altijd betrokken geweest bij FC Volendam”, stelt Vlak. “Ik heb alle jeugdteams doorlopen en de laatste jaren als speler van het eerste elftal. Voor mij kwam nu de kans voorbij om in de Eredivisie te spelen met FC Emmen en die kans heb ik gegrepen. Op mijn tijd bij FC Volendam kijk ik met trots terug en ik heb het altijd naar mijn zin gehad. Ik wil daarvoor iedereen binnen de club bedanken. Mijn medespelers, de supporters, de technische staf, de medische staf, de jeugdtrainers, de mensen op de werkvloer en natuurlijk Piet Jonk. Bedankt!”

Foto: FC Emmen