Gemeente Emmen organiseert online evenement Epic Youth

REGIO - De gemeente Emmen gaat een online evenement organiseren voor jongeren tussen de 10 en 23 jaar oud.

Doormiddel van spelletjes op de computer of via de telefoon kunnen de jongeren het tegen elkaar opnemen in het online evenement. De gemeente trekt hier 4000 euro voor uit. Gemeente Emmen investeert in dit evenement om jongeren in deze corona tijd samen te brengen. Het is door de omstandigheden natuurlijk heel moeilijk geworden om elkaar in het echt te ontmoeten waardoor een evenement als dit uitkomt biedt. Volgens wethouder Robert Kleine van het CDA is Epic Youth een mooie leerzame en vooral nuttige plek waar jongeren vaardigheden kunnen leren en elkaar kunnen ontmoeten.

Voor dit online evenement kunnen jongeren zich inschrijven om mee te doen aan spelletjes die door de jongeren zelf worden bepaald. In groepjes kan dan worden deelgenomen aan de verschillende games. Wel is er bij het Epic Youth evenement nagedacht over de eventuele gevolgen van gamen waaronder gameverslaving. Het is hierdoor niet mogelijk om meer dan vijf uur verspreid over het hele evenement deel te nemen aan games.

Het Epic Youth evenement vind plaats van 19 tot en met 27 februari. Hoe jongeren zich kunnen inschrijven wordt later bekend.

Foto: Pixabay door VanDulti