Lieve Isabel: Als ik me in bikini wurm

Elke woensdagavond om 21.40 uur heeft Gert-Jan in het programma De Avond Van de column Lieve Isabel. Deze wordt iedere week geschreven en voorgelezen door zijn moeder, die schrijft onder de naam Mamalie.

Lieve Isabel!

Zo, de feestdagen weer achter de rug. Als je ervoor staat lijkt het heel wat maar het is altijd zo weer voorbij.

Een heel gelukkig nieuwjaar wil ik je wensen!

We gingen er toch nog aardig knallend in. Ik wist niet helemaal wat te verwachten. Zou er nog wat vuurwerk zijn na de verboden en vele innames? Dat viel reuze mee dus. Gelukkig maar. Want een nieuw jaar knalloos beginnen is wel erg sober en traditieloos. En we zijn wel even een verzetje nodig. Zelf had ik geen vuurwerk, heb ik nooit trouwens en sloeg ik met wat pannendeksels op elkaar. Even lekker lawaaien. Best heel lekker.

De kerstboom ook weer naar zolder. Met z'n ballen en lichtjes. We hangen er ook altijd de 'fijne kerstdagen en gelukkig nieuwjaar' kaarten in die we krijgen en dat waren er dit jaar heel wat. Kijk nou, zeggen we dan tegen elkaar, wat leuk: een kaart van onze ouwe buren, van vrienden, familie en zelfs kaarten uit het buitenland.

Blijft heel erg leuk om te krijgen zo met al die digitale post. De kaarten bewaar ik altijd een hele poos, want ik wil de afzenders bedanken natuurlijk, maar meestal liggen ze in de zomer nog ergens in een la.

O daar kan ik wel een goed voornemen aan koppelen. bedenk ik nu. Ik ga ze allemaal beantwoorden per post en ze bedanken voor de mooie wensen. Dat is een goed idee. Ik had toch al geen goede voornemens. Die uitnodiging voor gezamenlijk afvallen heb ik ook maar afgeslagen. Ik zat nog even te dubben, maar liet het gaan. Ben ik eigenlijk zogezegd de eerste die afvalt. Maar ik doe t gewoon alleen. Geen geld kwijt en geen nare confrontaties of verantwoording af moeten leggen. En kan ik blijven eten wat ik wil. Dom natuurlijk. Weet ik ook wel. Kom ik in de zomer, net als met de kerstkaartjes in de la, ook vast weer haarfijn achter als ik me in bikini wurm.
Maar zover is t gelukkig nog niet.

De groeten.