Lieve Isabel: De balans opmaken

Elke woensdagavond om 21.40 uur heeft Gert-Jan in het programma De Avond Van de column Lieve Isabel. Deze wordt iedere week geschreven en voorgelezen door zijn moeder, die schrijft onder de naam Mamalie.

Lieve Isabel

Dit wordt mijn laatste brief aan jou dit jaar.

Tjonge wat heb ik veel brieven geschreven en wat een onderwerpen. Zo aan het eind van een jaar ga je terugblikken. En een beetje het jaar doornemen. De balans opmaken. Ik heb er geen zin in. Het was een jaar vol corona. En het coronagedoe maar vooral de maatregelen komen mijn neus uit. Het is ongelooflijk hoe de media de angst en de schrik blijft rondstrooien. Het werpt wel zijn vruchten af, moet ik zeggen. Vol overgave zie je het boodschappend publiek met de niet werkende mondkapjes op. Ook ongelooflijk dat er vanuit de gangbare media geen tegengeluiden zijn te horen.

Mijn geloof in de onafhankelijke journalistiek is daardoor nagenoeg verdwenen. De media laat zich gebruiken als verlengstuk van de overheid. Zij praten na wat de overheid wil. Waar heb ik dat vaker gehoord? Juist ja. In communistische landen. Vol verbazing hebben we daar in het verleden naar gekeken. Bestaat toch niet dat de journalisten zich laten sturen voor propaganda van de overheid? Ja het bestaat dus. En in 2020 akelig dichtbij.

Waar gaat dit naar toe? Op naar 2021 en de vaccins. Zal dat iets oplossen? Ik denk het niet. De farmaceutische kopstukken hebben de wereld in handen. Zij bepalen de regels. Niks geen democratie meer in Nederland. Luisteren naar hen die het vaccin willen doorvoeren. Koste wat kost. Medicijnen die kunnen helpen worden terzijde geschoven. Ik heb weinig vertrouwen in een goed 2021. Maar een lichtpunt: ga eens kijken tussen je reclamefolders van gisteren waar een heel goed tijdschrift tussen zat genaamd: Eyeopener. Daar kan je uitleg en antwoorden vinden op deze huidige maatregelen van corona!

Want natuurlijk wil ik positief afsluiten én jullie allemaal een goed en gezond 2021 wensen.
Houd de moed erin!

De groeten