Een interactieve ontdekkingsreis door de geschiedenis van Emmen

De historische Grote Kerk in Emmen (Rechten: RTV Drenthe/Janet Oortwijn)

EMMEN - De historie van de gemeente Emmen is nu voor iedereen makkelijk te vinden. Op een interactieve kaart kan elke bewoner kijken welke gebouwen, bruggen of gebieden een bijzondere geschiedenis hebben. "De kaart is gemaakt door inwoners en is nooit af", zegt wethouder Jisse Otter.

In 2017 besloot de gemeente dat er een Erfgoedkaart moest komen. Bijna vier jaar later is de kaart beschikbaar voor het publiek. Achter de plattegrond van gemeente Emmen zit het uitgebreide archief van . Een database vol met filmpjes, foto's en teksten uit het verleden. "Mensen kunnen nu lekker op de bank op ontdekkingsreis", zegt de wethouder. Een simpele klik op de kaart toont de beschikbare informatie van een gebouw of straat en er zijn direct filmpjes of foto's te zien van deze bijzondere plaats.

Naast de educatieve kant van de kaart, is het ook bestemd voor het verstrekken van informatie als mensen iets willen veranderen aan hun huis. "De kaart laat ook zien of er voorwaarden aan je huis zitten wat betreft verbouwen", laat Otter weten. De kaart bevat op dit moment veel informatie, maar het is nooit af. "We nodigen inwoners uit om plekken op te sturen waarvan zij zeggen: dit is een bijzonder of markant gebouw", zegt de bestuurder. "Elk jaar wordt de site aangepast met nog meer kennis."

Dit is een artikel van