Nieuwe restafvalcontainers Coevorden

COEVORDEN -  Area heeft vanaf maandag 12 juni bij huishoudens in de gemeente Coevorden nieuwe afvalcontainers verspreid.

De nieuwe restafvalcontainers zijn voorzien van een chip. Dit heeft de gemeente per brief bekend gemaakt.
Tegelijkertijd werdt een begin gemaakt met het plakken van een PMD-sticker op de oude grijze containers. Vanaf juli doen deze dienst als PMD-container. PMD staat voor Plastic en Metalen verpakkingen en Drankenkartons. Hiermee wordt het startschot gegeven aan de voorbereidingen voor het nieuwe inzamelen dat op maandag 3 juli begint.


Elk huishouden in een laagbouwwoning (geen appartement) ontvangt een nieuwe, grijze container voor restafval. Op de oude, grijze container word een PMD-sticker geplakt. Vanaf juli kan hierin voortaan Plastic en Metalen verpakkingen en Drankenkartons (PMD) worden gedaan. De inzameling met de PMD-zak stopt. 
Met het chippen van de nieuwe restafvalcontainers krijgt Area een beter inzicht in het aanbiedpercentage van de afvalcontainers. Hiermee kan Area de inzamelroutes beter plannen en sneller werken. Ook het opschonen van het containerbestand en het blokkeren van zoekgeraakte of gestolen containers zijn voordelen van de chip.

Vanaf juli wordt alleen de nieuwe container nog geleegd. Elke restafvalcontainer zonder chip laat Area voortaan staan.
De gemeente kiest niet voor het diftar systeem (het systeem waarbij men betaalt per lediging en/of gewicht voor de afvalinzameling). Area gaat niet met behulp van de chip het gewicht van de containers wegen. Het doel van de aanpassing is een betere afvalscheiding. 
 

14 juni 2017 12:00