Rens (13) helpt aangevallen hondjes en krijgt Jeugdlintje

Rens Fischer heeft zijn lintje gekregen van wethouder Robert Kleine (Rechten: RTV Drenthe/Robbert Oosting)

EMMEN - De 13-jarige Rens Fischer uit Emmer-Compascuum heeft een jeugdlintje voor zijn positieve bijdrage aan de maatschappij. Ook zeven andere jonge inwoners van de gemeente Emmen werden in het zonnetje gezet.

Rens kreeg het lintje omdat hij twee kleine hondjes hielp die aangevallen werden door een grote hond. Samen hebben ze de zwaargewonde hondjes naar het huis van de vrouw gebracht. Een hondje overleefde de aanval uiteindelijk niet. De eigenaresse is blij met het handelen van Rens en heeft aangegeven dat als hij niet zo had gehandeld, allebei de hondjes er niet meer geweest zouden zijn.

Te water geraakt

Hugo Harders en Noud Eilering (allebei 12 jaar) uit Nieuw-Amsterdam kregen ook een lintje van wethouder Robert Kleine. Zij kwamen in actie toen Merlijn, de broer van Noud, te water raakte. Zonder hun hulp was de jongen, die regelmatig een toeval krijgt, mogelijk verdronken.

Sinterklaasfeest

Keano Cosse, Wesley Cosse, Bryan Twickler, Joyce Twickler en Raymon de Vries kregen een lintje omdat ze ieder jaar samen zorgen voor een Sinterklaasfeest voor gezinnen die het goed kunnen gebruiken en financieel minder bedeeld zijn.

Het is de tiende keer dat de lintjes werden uitgereikt.

Dit is een artikel van