Foto´s: Beestenboel op stadsvloer Emmen

EMMEN - Op de stadsvloer in Emmen zijn fraai verlichte dieren te zien, zoals vlinders, giraffes, pinguïns, elanden, een ijsbeer, een sneeuwuil, een adelaar, een leeuw en een neushoorn.

In totaal zijn dertien verlichte beelden te zien zijn, waarvan sommigen zes meter hoog. Nog niet eerder hebben er in Noord-Nederland zoveel eyecatchers in een binnenstad gestaan. Ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad investeert hiermee fors in sfeerverlichting voor de komende jaren.

Centrummanager Laurens Meijer: “Inmiddels werk ik twee jaar aan dit project dat ooit begon met een bezoek aan een Kerstbeurs in Frankfurt in januari. Nog nooit heb ik zoveel lichtjes bij elkaar gezien. Ik zag daar onder andere grote verlichte beelden, zoganaamde eyecatchers, en dacht direct dit moeten we hebben in Emmen Centrum. Hoe gaaf is de verbinding met ons dierenverleden, het heden en de toekomst!"

Starlight uit Heino kreeg de opdracht de beelden te leveren. Alle dieren zijn met de hand in elkaar gelast. Het bouwteam kwam vanuit Heino naar Emmen om in 2 dagen onze dieren gebruiksklaar te maken. De dieren zullen blijven staan tot eind januari/midden februari.

Foto's: ZO!34/Wiebe Veenstra