Nieuwlande verliest aansluiting op OV

NIEUWLANDE - Volgend jaar stopt er geen bus meer in Nieuwlande..

De halte in het dorp gaat per 1 januari vervallen. Dan is er alleen nog een opstapplaats 1,6 kilometer buiten het dorp. Vier minuten tijdswinst levert het op voor buslijn 33 tussen Coevorden en Hoogeveen, als halverwege het stukje op en neer naar Nieuwlande wordt geschrapt. Het OV-bureau Groningen-Drenthe wil de lijn daarmee aantrekkelijker maken voor de overige reizigers.

Raadslid Jan van der Sleen maakt zich sterk voor het behoud van de halte van de enige buslijn in zijn dorp." Dat vinden we een aanslag op de leefbaarheid van het platteland en Nieuwlande."zegt van der Sleen.

Dat er bezuinigd moet worden, daar heeft Van der Sleen alle begrip voor. Het reizigersaanbod is in de coronatijd wel heel laag. Volgens het OV-bureau zouden dagelijks maar 9 passagiers uit Nieuwlande gebruik maken van de lijn. Maar dat betwijfelt Van der Sleen."Voor de coronatijd werd de bus In de winterperiode goed gebruikt, in de spitsuren en is die vaak gewoon vol. Het betoog van het raadslid is gericht aan het college van B&W van Hoogeveen. Die zou zich sterk moeten maken voor de halte in Nieuwlande.

Bron:RTV Drenthe