Wildlands negeert noodverordening en houdt afhaalpunten toch open

EMMEN - Dierenpark Wildlands in Emmen houdt de afhaalpunten van horecagelegenheden voorlopig toch open. Het park gaat daarmee in tegen een aangescherpte noodverordening van de Veiligheidsregio Drenthe.

Vanaf het moment dat de restaurants en terrassen moesten sluiten bood Wildlands een Take Away-service aan .Bezoekers konden hiermee toch eten en drinken afhalen in het park. Begin deze week kreeg Wildlands van de Veiligheidsregio Drenthe te horen dat alle afhaalmogelijkheden voorlopig gesloten moeten worden.

Onduidelijkheid

De dierentuin legde zich aanvankelijk neer bij de noodverordening en liet weten dat de Take Away-service vanaf donderdag niet meer in gebruik zou zijn. Maar op die beslissing kwam de directie van Wildlands enkele uren later terug. De onduidelijkheid van de verordening is de belangrijkste reden voor het park om een eigen koers te varen.

"De regels voor pretparken en dierentuinen zijn verwarrend, want ze lijken per regio verschillend. Ik had bijvoorbeeld vernomen dat bezoekers bij de Efteling ondanks deze verordening wel eten en drinken mochten blijven afhalen", aldus Wildlands-directeur Erik van Engelen.

'Grote impact'

Van Engelen wil snel meer duidelijkheid krijgen over de regelgeving. "Ook omdat de impact van deze verordening behoorlijk groot is. De horeca in ons park vormt een belangrijke bron van inkomsten." zegt de directeur.

Bron: RTV Drenthe