Drie maanden cel voor mislukte inbraak

ELIM/EMMEN – Een 21-jarige man uit Emmen moet drie maanden de cel in voor een mislukte woninginbraak in Elim. In 2018 werd de inbreker gezien door de bewoner van het huis.

Op 25 december 2018 kwam de bewoner thuis van vakantie en trof een onbekende auto aan op de oprit. Toen hij naar de auto liep sprong de inbreker de auto in en reed er op hoge snelheid vandoor. De bewoner liet het er niet zomaar bij zitten en ging de inbreker achterna. De vluchtauto kwam tegen een boom tot stilstand waarna de 21-jarige man uit Emmen werd aangehouden.

Op zoek naar werk

Tijdens de aanhouding viel er een slijptol uit de auto van de man en kwam in de sloot terecht. Ook werd er door de agenten een schroevendraaier gevonden in de auto. De man ontkende de inbraakpoging en vertelde aan de agenten dat hij naar het huis was gegaan, omdat hij daar misschien werk kon krijgen. Ook verscheen de Emmenaar niet op de zitting.

De politie had een sporenonderzoek gedaan waaruit bleek dat de schoevendraaier is gebruikt om een raam van de woning open te bereken. Ook de deur van het huis was met een slijptol bewerkt. De slijptol was gehuurd in Emmen en stond op naam van de inbreker.

Omdat de zaak redelijk oud is, legde de rechter hem een lagere straf.