BENE-League ligt stil tot en met 15 november

Voorlopig geen BENE-League meer (Rechten: RTV Drenthe/Stijn Steenhuis)

HANDBAL - De BENE-League wordt zeker voor een maand stilgelegd. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen is het trainen en spelen van wedstrijden niet of beperkt toegestaan. Dat laat het Nederlands Handbal Verbond (NHV) weten.

De ploegen komen sowieso tot en met 15 november niet in actie. Dat betekent ook voor de Zwartemeerders van Hurry-Up even geen handbal meer.

Routekaart

De clubs gaan nu in overleg over een nieuwe 'routekaart', waarmee er meer duidelijk moet komen over de doorstart van de grensoverschrijdende competitie. Begin november moet dit plan gepresenteerd worden.

De NHV laat verder weten dat de genomen coronamaatregelen door Nederland en België worden gerespecteerd. "De veiligheid van spelers, begeleiders en officials staat voorop."

Volle laag voor handbalsport

Trainer van Hurry-Up, Joop Fiege, vreesde al voor een stillegging van de handbalcompetitie. Volgens hem heeft de sport al de volle laag gehad. Handbalvereniging E&O had al voor de aankondiging van de nieuwe maatregelen besloten om helemaal niet meer in actie te komen.

Dit is een artikel van