Lieve Isabel: Lang leve de liefde

Elke woensdagavond om 21.40 uur heeft Gert-Jan in het programma De Avond Van de column Lieve Isabel. Deze wordt iedere week geschreven en voorgelezen door zijn moeder, die schrijft onder de naam Mamalie.

Lieve Isabel

Daar ben ik weer. Ik was er vorige week tussenuit omdat Gert Jan er ook tussenuit was en dus geen radiouitzending had.

Gert Jan zat vorige week namelijk in het huis van het SBS televisieprogramma ‘Lang leve de liefde’. Een programma waarbij twee singles aan elkaar worden gematcht en ze samen 24 uur in het huis dienen te blijven. Na die 24 uur moeten ze kiezen of erin blijven of eruit te gaan. Als een van beide kiest te vertrekken, gaan ze allebei. Ze kunnen bij een zogenaamde ‘klik’ hun avontuur tot maximaal 5 dagen verlengen.

Nou ja, misschien kennen jullie het programma wel.

Spannend dus. Ook voor ons, de achterblijvers. Dat ‘ons’ is vooral de zussen en ik; de moeder. We stopten Gert Jan vol met goede raad en adviezen, gaven hem heel bruikbare tips en waarschuwden hem voor hetgeen hij echt niet moest doen en toen moesten wij het loslaten. We hoopten er verder maar hetbeste van. We hoopten in elk geval dat hij zich zou gedragen, zodat wij straks bij het kijken geen kromme tenen of plaatsvervangende schaamte hoeven te hebben. Of de date lukte, stond bij ons zeker niet op nummer 1.

Daar ging hij. Ik bespeurde bij hem totaal geen spanning of nervositeit. Nee, hij had er eigenlijk gewoon zin in. Wel was hij natuurlijk héél erg benieuwd welke date ze voor hem hadden uitgezocht. En wij natuurlijk ook.

Ik schrijf in de verleden tijd, omdat hij inmiddels zijn avontuur erop heeft zitten. Hoe het allemaal ging is eind oktober op tv te zien. De precieze datum horen jullie nog. Wij zenuwen nog wat door tot aan de uitzending. Geen idee of hij zich werkelijk goed heeft gedragen. Dat blijft afwachten. Je weet ook niet hoe ze gaan zitten knippen in het beeldmateriaal.

Als moeder heb ik nooit begrepen dat hij zo lang als vrijgezel al rondloopt. Maar ik ben niet helemaal objectief, kun je wel zeggen. Zou er nu een leuke date voor hem gevonden zijn? We zullen zien. En anders? Nou dan blijf ik gewoon de eerste vrouw in zijn leven!

De groeten.