Beste Rugby jeugdscheidsrechter komt uit Emmen

RUGBY - De beste jeugdscheidsrechter van Nederland komt uit Emmen en zijn naam is Bram Oudman.

De 17-jarige scheidsrechter is door de nationale rugbybond verkozen tot winnaar van de 'Young Referee Award'. In deze strijd versloeg hij twee andere scheidsrechters. Bram fluit al wedstrijden op hoog niveau bij de senioren. Bram stond al toen hij klein was langs de rugbyvelden op wedstrijden te kijken. Tegen RTV Drenthe vertelt hij: "Ik ben ermee opgegroeid, vanaf mijn zevende jaar stond ik al te kijken. Toen ik twaalf jaar oud was, floot ik mijn eerste wedstrijd. Inmiddels doe ik onder meer de Tweede Klasse in Nederland, dat is het twee na hoogste nationale niveau."

Ook fluit Bram al internationale wedstrijden. "De wedstrijden die ik buiten Nederland mocht fluiten, behoren gelijk tot mijn hoogtepunten tot nu toe. In 2017 mocht ik Nederland-België onder 17 jaar fluiten. Ook de landelijke competitiefinale van de jeugdcategorie onder 14 jaar heb ik mogen doen. Er stonden meer grote wedstrijden op de planning, maar door de coronacrisis zijn die niet doorgegaan."

Bram moest de bekendmaking van zijn prijs online beleven, tijdens de algemene ledenvergadering van de bond. "Ik heb dan ook nog geen officiële prijs of trofee." De wedstrijdleider moet ook nog gehuldigd worden. "Door de coronatijd moest dat uitgesteld worden, maar als deze periode achter ons ligt, wordt er een geschikt moment gekozen."

Foto: Skitterphoto via Pixabay