Theater Hofpoort kan toch open

COEVORDEN - Goed nieuws voor vrijwilligers en bezoekers van Theater Hofpoort in Coevorden: het theater kan toch open.

Dat vernam het personeel van het theater donderdagmiddag door middel van een verlossend telefoontje van de Veiligheidsregio Drenthe. Dat betekent dat de beperking van 30 bezoekers niet geldt mits er aan de coronamaatregelen wordt voldaan.

"Grote dank aan de gemeente Coevorden voor de support en aan iedereen die met ons meeleefde", laat het theater via Facebook weten.

Het theater is vanwege de coronaregels verhuisd naar een tijdelijke locatie aan de Sint Jansstraat in Coevorden, mede omdat de gemeente de theaterzaal ook in gebruik heeft als raadszaal en in de zaal de coronamaatregelen lastiger zijn in te voeren.

Vanaf 10 oktober is publiek weer welkom in De Fabriek aan de Sint Jansstraat.

Geen feestelijke opening
De feestelijke opening en open dag die voor aanstaande zaterdag gepland stonden gaan niet door. Het theater vindt het vanwege de huidige omstandigheden niet verantwoord om een grootse opening te doen. "Ook hadden wij zo graag onze geweldige vrijwilligers willen verwennen met een gezellige avond", laat het theater weten.

Om 11.00 uur zal De Fabriek geopend worden voor een klein aantal genodigden. En om 14.00 uur geeft Rudi Huisman zijn lezing over ‘Het Portret’ voor maximaal 30 mensen, deze is inmiddels volgeboekt.

Verder biedt het theater vanaf zaterdag de gratis expositie ‘Licht uit, spot aan!’ in het Stedelijk Museum Coevorden aan. Een tijdslot kan gereserveerd worden via www.museumcoevorden.nl.

Foto: Gertjan Keen