Afsluiting Nationale Sportweek in Emmen

EMMEN - De NOC*NSF Nationale Sportweek is zondagmiddag afgesloten op het Raadhuisplein in Emmen.

Honk- en softbalvereniging Bedrocks uit Emmen gaf een clinic baseball5, een vrij nieuwe variant van honkbal. Douwe Macaré, Nederlands Kampioen Skateboarden, was zondag in Emmen en gaf samen met jonge skaters die dagelijks op de baan in Emmen te vinden zijn een skateclinic.

Emmen was dit jaar host city voor de Nationale Sportweek. Tijdens Nationale Sportweek van 18 tot en met 27 september organiseerde de gemeente Emmen samen met sportverengingen en -scholen verschillende sportactiviteiten voor jong en oud met als boodschap ‘Sport doet iets met je’. De NOC*NSF Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat tien dagen lang ‘sport’ in de etalage zet.

Burgemeester Eric van Oosterhout heeft de fakkel overgedragen aan Joop Brink, wethouder Sport van de gemeente Coevorden. Coevorden is namelijk officieel kandidaat om in 2021 namens Drenthe host city te zijn. Preventie en sport zijn voor de gemeente Coevorden belangrijke speerpunten voor de komende jaren. Een mooie kans voor Coevorden om zich in 2021 extra op de kaart te zetten.

Foto's: Wiebe Veenstra