Bedrocks winnen ruim van Pioneers

HONKBAL - Met goede weersvoorspellingen beloofde het wederom zondag een mooie dag voor honkbal op de Emmer Meerdijk te worden bij Bedrocks tegen de Pioneers uit Assen, onder leiding van umpire Melvin Brandjes.

Bij de Bedrocks begon, niet geheel verassend, Davey Paulussen op de heuvel met achter de plaat catcher Tristan Berns. Een ietwat ongelukkige bal die in de zon verdween stuiterde vlak voor het derde honk toch nog het binnenveld in en zo hadden de Pioneers direct een man op de honken. Daar zou het echter bij blijven aangezien Paulussen op rij de drie volgende heren met 3- slag direct weer terug naar de dug-out stuurde.

Aan slag bij Emmen ging het moeizaam, met alleen een hit van Kevin Vording in de eerste twee inningen en 0 punten. Zo ging het dan ook drie inningen gelijk op, waar de pitcher van de Pioneers, Jasper Kappen, het extreem moeilijk leek te maken voor de Bedrocks slagmannen.

In de 3e inning sloeg Robin Brandjes de 2e hit van de wedstrijd, een verre bal richting het hek wat resulteerde in een ground-rule double. Om vervolgens het 3e honk te stelen en gebruik te maken van een veldfout door Pioneers was daar het eerste punt van de wedstrijd aan de kant van de Bedrocks. Dit leek iets ontketend te hebben, want in de 4e inning volgden er nog 4 punten met hits van Bart Jan van der Toom en Kilian Alderlieste.

Aan de kant van Emmen werd de pitcher gewisseld door Marijn Krol die het stokje uitstekend overnam. Met een iets te enthousiast gegooide bal die in de backstop belande kon het enige puntje van de Pioneers binnen rennen, maar verder had Krol het keurig onder controle en noteerde een drietal strike-outs.

In de laatste inning deden de Emmenaren er nog een schepje bij op en sloegen 3 man binnen, eindstand: 8-1.

Komende zondag spelen de heren in Veendam tegen de koploper in de 4e klasse, The Blokes.

Foto's: Bert Springer