FC Emmen verliest in Eindhoven op bezoek bij PSV

VOETBAL - FC Emmen heeft zaterdagavond de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen met 2-1 verloren op bezoek bij PSV.

In de openingsfase van de wedstrijd waren Emmen en PSV beide opzoek naar de vorm van de dag. PSV had meer balbezit maar werd niet gevaarlijk. Emmen kwam een paar keer aan het aanvallen toe maar kon helaas ook niet gevaarlijk worden. Na ongeveer 15 minuten kwam de wedstrijd een beetje los en kreeg Emmen twee kansen om de voorsprong te nemen. Sergio Peña kreeg een schietkans na een mooie combinatie met Marko Kolar maar wist niet te scoren want de bal kwam via een speler van PSV over de achterlijn terecht. Vanuit de corner schoot Robbert de Vos een geplaatste volley richting de kruising, maar de bal werd gekeerd door doelman Yvon Mvogo. Na de kansen van Emmen was het de beurt aan PSV en daarbij viel ook meteen de 1-0. In minuut 21 van de wedstrijd scoorde Noni Madueke door een goeie voorzet van linksback Philipp Max. Beide ploegen kwamen tot de rust niet echt tot gevaarlijke kansen meer. Wel schoot Madueke vlak voor rust nog in het zijnet uit een moeilijke hoek.

De tweede helft begon net als de eerste helft tamelijk rustig. Wel ging de ploeg van Dick Lukkien steeds beter voetballen. Halverwege de tweede helft kreeg Emmen een vrije trap op 30 meter van het doel. Glenn bijl schoot de bal over de muur richting het doel van de Eindhovenaren maar doelman Mvogo wist de bal uit het doel te houden. Het laatste kwartier van de wedstrijd werden beide ploegen sterker en was de wedstrijd erg vermakelijk. Nikolai Laursenkon bij de eerste paal een voorzet van Bijl net niet toucheren, daarna kreeg Cody Gakpo bij het andere doel een schietkans op randje zestien. Emmen bracht jeugdspeler Luciano Carty in voor zijn debuut. In minuut 83 kwam Emmen op 1-1 door een eigen doelpunt van PSV-doelman Mvogo die de bal van zijn voet liet springen na een terugspeelbal van Max. PSV drong na de gelijkmaker sterk aan en kreeg een aantal kansen op de 2-1 maar Emmen-doelman Dennis Telgenkamp wist knap redding te bieden. Maar diep in blessuretijd ging het alsnog mis. Bijl probeerde de bal te veroveren op de punt van het strafschopgebied, maar de bal belandde bij de vrijstaande linksback Max. Zijn voorzet op invaller Maximiliano Romero was op maat en die wist via de paal binnen te koppen: 2-1.

Emmen wist dus helaas opnieuw niet te winnen. Volgende week zondag speelt Emmen om 16.45 uur in eigen huis tegen Willem II.

Foto's: Gerrit Rijkens