Protos schrapt wedstrijden uit voorzorg na 'mogelijk coronageval'

Op meerderde Drentse velden blijft de bal dit weekend stil liggen (Rechten: RTV Drenthe/Ilona van Veen)

VOETBAL - De openingswedstrijd van het amateurseizoen tussen Protos en Raptim in de zondag 3e klasse C gaat vandaag niet door om een mogelijk coronageval binnen de eerste selectie van Protos. Dat heeft de club vanmorgen bekend gemaakt op hun website.

Een speler van de eerste selectie van Protos kampt al sinds afgelopen dinsdag met klachten die horen bij corona, maar trainde wel mee met de selectie. Daar traint ook het tweede team en enkele spelers van het derde team mee. Gisteravond werd het bestuur op de hoogte gebracht van de klachten en die wilden geen onnodig risico lopen door te gaan spelen.

"De speler heeft klachten, en is vanmorgen getest. Hij heeft de laatste weken contact gehad met meerdere leden van de vereniging, dus we kunnen geen risico lopen op meer besmettingen," geeft voorzitter Gert Plas aan. "Je moet hier als club verantwoordelijk mee omgaan en dan is één wedstrijd het niet waard om meer op het spel te zetten. over een paar dagen ontvangt de speler zijn uitslag en tot die tijd nemen wij de verantwoordelijkheid door uit voorzorg niet te spelen met onze seniorenteams."

Door: Barry de Vries

Dit is een artikel van