Concours hippique in het Van Heutszpark

COEVORDEN - De Kasteelruiters uit Coevorden organiseren op 27 en 28 mei de 34e editie van het jaarlijkse concours hippique in het Van Heutszpark in Coevorden.

De toegang tot het evenement is gratis. Tijdens het concours is er een gezellige fair met kramen, muziek, schminken en een verloting waarbij veel mooie prijzen te winnen zijn. Het concours word dus niet alleen voor 'paardenliefhebbers' gehouden aldus voorzitter Marianne Schnoing.

Op zaterdag 27 mei wordt de gehele dag dressuur verreden door pony's en paarden in de klassen B t/m ZZL. Na afloop van de individuele dressuurwedstrijden strijden meerdere verenigingsteams tijdens Equipe dressuur om de eer én om een hoofdprijs van maar liefst 150 euro. Rond 17.00 uur, kan het publiek weer genieten van een de traditionele kür op muziek in het park.

De zondag staat de gehele dag in het teken van springen voor pony’s en paarden in de klassen B t/m ZZ. Er wordt een prachtig klassiek parcours gebouwd, waarbij het ook mogelijk is om flexibel te springen. De dag wordt afgesloten met een wedstrijd tussen verschillende verenigingsteams, ook hierbij is een prijs van 150 euro beschikbaar gesteld.