Jongeren doorkruisen Coevorden op hun 500 kilometer lange tocht

COEVORDEN -Jongeren van de Nationale Jeugdraad dookruisen dinsdag 4 augustus de gemeente Coevorden .

Zij lopen drie weken door Nederland om onder de naam Heel Holland Hiked met jongeren in gesprek te gaan over de klimaatverandering.

Op 3 en 4 augustus lopen ze vanaf Schoonloo via Sleen naar Coevorden. Met hun 523 km lange wandeltocht hoopt het team jongeren te spreken die normaal gesproken in het klimaatdebat niet worden gehoord. De gesprekken en ideeën die het team onderweg verzamelt, worden gepresenteerd aan Nederlandse beleidsmakers en op internationale conferenties van de VN.

Het team begint in Groningen en volgt het Pieterpad naar Nijmegen, om vervolgens via het Pelgrimspad in Amsterdam te eindigen. Het is niet toevallig dat het team ervoor kiest om meer dan 500 km te wandelen. Met het initiatief hopen ze jongeren te laten ervaren wat de natuur met je kan doen, ook dicht bij huis. Daarom zullen er gedurende de wandeltocht ook experts meelopen om hun kennis te delen over klimaatverandering en biodiversiteit in Nederland. Het team wil antwoord krijgen op de vraag wat klimaatverandering met hun mentale gezondheid doet, waarom klimaat belangrijk voor hen is en wat hun boodschap richting de politiek is.

Via de website www.heelhollandhiked.com kunnen jongeren tot 30 jaar zich aanmelden om een dag de route bij hun in de buurt mee te lopen.