Weldoeners bezoeken zwembad Erica

ERICA - Afgelopen vrijdag brachten de Ericanen Jan Peters en Bert Schepers een bezoek aan het openluchtzwembad in Erica.

Beide heren hebben een flinke geldelijke bijdrage geleverd aan de realisering van RVS in het ondiepe bad en kregen een rondleiding van een aantal bestuursleden en badjuf Mariëlle om de renovatie te aanschouwen. Ze waren onder de indruk van het resultaat en de gehele entourage. Ook het fonteinplein is een mooie aanwinst voor het zwembad. Nu moet er nog een oplossing komen voor het kleuterbad. Twee jaar geleden nog opgeknapt maar nu alweer last van een poreuze bodem. Dit wordt een klus voor na het seizoen.

Het zwemseizoen verloopt tot nu toe best redelijk. Ondanks de latere opening door de corana zijn er toch al zo’n 10.000 bezoekers geweest. De abonnementen verkoop blijft 40% achter bij afgelopen twee jaren. Veel mensen worden toch nog gehinderd door de Corona maatregelen en het iets mindere weer. Tot nu slechts 5 topdagen.

De animo voor de zwemlessen is groot. Zo’n 60 kinderen oefenen wekelijks voor hun A,B,C- diploma en snorkel en/of zwemvaardigheidsdiploma. En zelfs een aantal kinderen dat binnenkort gaan afzwemmen voor hun A en B diploma. Dit ondanks het kortere zwemseizoen.

Foto: Mariëlle Hensums