Plofkraak bij geldautomaat Peyserhof Emmen

EMMEN - Bij het winkelcentrum aan de Peyserhof in de wijk Angelslo in Emmen is vrijdagmorgen rond 3.20 uur een plofkraak op een geldautomaat gepleegd.

De politie ontving meerdere meldingen van een knal en ging ter plaatse. De gevel en de automaat waren zwaar beschadigd geraakt. Van verdachten was op dat moment geen spoor meer. Mogelijk gaat het om twee of drie verdachten die er met een scooter vandoor zijn gegaan. Het lijkt erop dat er geen buit is meegenomen.

Omdat niet bekend was hoe de plofkraak had plaatsgevonden, werd de hulp ingeroepen van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) van Defensie. Ter ondersteuning kwam ook de brandweer ter plaatse. Na onderzoek werd de directe omgeving van de automaat veilig verklaard. Vervolgens werd gestart met forensisch onderzoek.

De recherche is inmiddels een onderzoek gestart naar de dader(s) van deze plofkraak. Ook is gestart met een buurtonderzoek. De politie roept getuigen op contact op te nemen met 0900-8844 of via politie.nl of als men anoniem wil blijven via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Foto: Politie Zuidoost-Drenthe

19 mei 2017 08:55