FC Emmen verliest van NEC

VOETBAL - FC Emmen is er thuis tegen NEC niet in geslaagd om een goede uitgangspositie te creëren om een ronde verder te komen in de play-offs. Emmen verloor met 1-3.

Emmen begon goed en kwam al na vier minuten op voorsprong door een doelpunt van Alexander Bannink na goed voorbereidend werk van Issa Kallon.

In de 20e minuut had Cas Peters Emmen op 2-0 kunnen zetten, maar zijn kopbal ging net naast. Aan het eind van de eerste helft zette NEC wat meer druk zonder echt gevaarlijk te worden.

Tien minuten na de pauze kwam NEC op gelijke hoogte via Gregor Breinburg. Emmen vocht zich terug in de wedstrijd, maar het leverde geen doelpunt op. In de 68e minuut kwam NEC op voorsprong. Jay-Roy Grot schoot van buiten het strafschopgebied raak. Taiwo Awoniyi maakte er kort voor tijd ook nog 1-3 van. Het zal voor FC Emmen dan ook moeilijk worden om een ronde verder te komen, maar van opgeven is volgens trainer Dick Lukkien geen sprake.

Foto's: Gerrit Rijkens