Culturele Gemeente Coevorden zoekt deelnemers theaterspektakel

COEVORDEN - Coevorden is culturele gemeente van Drenthe vanaf de zomer van 2021 tot en met het jaar 2022. Het programmaplan ‘Verbonden in Verhalen’ is de basis voor een jaar vol historie, erfgoed en culturele initiatieven. Iedereen krijgt de kans om te genieten van en mee te doen met culturele activiteiten.

Muziektheaterspektakel 't Haantje is het eerste plan dat gepresenteerd is door de organisatie.

Organisatie
Een kernteam coördineert de verschillende initiatieven en zorgt voor ondersteuning. Dit kernteam bestaat uit projectleider Roelie Lubbers als vertegenwoordiger uit de samenleving. Daarnaast bestaat het team uit verschillende medewerkers van de gemeente met kennis van cultuur, organisatie en communicatie. Er is geen aparte stichting; bij de diverse activiteiten wordt zoveel mogelijk samengewerkt met andere, reeds bestaande verenigingen en stichtingen.

Muziektheater op boorlocatie
De grond rond de boortoren in het gasveld Sleen 2 bij ’t Haantje begint langzaam te borrelen. Het is 1 december 1965, enkele aanwezigen rennen voor hun leven. Er klinkt oorverdovend gerommel als de aarde plots de 50 meter hoge boortoren en enkele caravans opslokt.

Rondom deze gebeurtenis en deze locatie wordt het muziektheaterproductie opgevoerd. Een meertalige voorstelling in onder andere het Drents, Nederlands, maar ook buitenlandse talen, over macht en manipulatie en rond het gebruik van de aarde. Natuur versus fossiel gewin, het landschap tegenover de boorlocatie.

Het stuk wordt in september 2021 in ongeveer 8 tot 10 voorstellingen gespeeld. Op of nabij een boorlocatie in de gemeente Coevorden. Bij voorkeur in de buurt van het Kraterbosje bij ‘t Haantje.

Bedenkers & Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen
De organisatie is in handen van BUOG, Bedenkers & Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen, onder andere bekend van de grote muzikale en beeldende voorstelling op het TT Circuit genaamd Jumping Jack. BUOG werkt nauw samen met het kernteam Culturele Gemeente.

Deelnemers gezocht
Aan deze productie werken enkele professionals mee. Verder zijn meer dan 100 vrijwillige spelers nodig. De organisatie zoekt samenwerkingen met toneelverenigingen en -gezelschappen, acteurs, figuranten,musici van muziekverenigingen, bandjes of individuen, individuele zangers/zangeressen, dansinstituten en individuele dansers (amateurs) van verschillende leeftijden, lokale (horeca-)ondernemers, lokale/regionale dienstverleners voor licht, geluid, podium, beveiliging etcetera, jongeren, overige vrijwilligers voor onder andere decorbouw, kostuums maken (kleedsters, naaisters), kappers/kapsters, grimeurs, kaartverkoop en -controle, gastdames/-heren, techniek, PR, hand- en spandiensten, foto- en filmopnames, schoonmaak- en opruimwerkzaamheden, op- en afbouw, horeca-activiteiten.

Wie wil meedoen kan zich vóór 1 oktober 2020 aanmelden via culturelegemeente@coevorden.nl.

In oktober/november volgen de audities, waarna in december 2020 met de leesrepetitie wordt begonnen. In maart/april 2021 zijn de repetities op zaterdag, daarna op dinsdagavond met een onderbreking van 19 juli t/m 15 augustus in verband met de zomervakantie.

Voorlichtingsavond
Het kernteam organiseert op 8 september 2020 om 20.00 uur een voorlichtingsavond voor geïnteresseerden in Zaal Wielens in Noord-Sleen. Per vereniging kunnen hier maximaal twee personen bij aanwezig zijn, aanmelden kan via culturelegemeente@coevorden.nl.