Ondernemend Emmen en EMCO Groep reinigen glascontainers

REGIO - Groene glasbakken in Drenthe zullen binnenkort weer glimmen. EMCO-groep gaat onder supervisie het onderhoud van de bakken op zich nemen.

Een speciaal team van de EMCO-groep, het werkleerbedrijf voor Zuidoost-Drenthe, gaat vanaf deze week een groot deel van alle glascontainers in de hele provincie Drenthe onderhouden. Dat gebeurt onder supervisie van ondernemersorganisatie Ondernemend Emmen en de eigenaar van de glascontainers, recyclingbedrijf SUEZ uit Emmen. Het bedrijf heeft verspreid over heel Drenthe een kleine 200 van de bekende groene glasbakken staan in wijken en bij winkelcentra.

De EMCO-groep zet voor deze klus een speciaal team in, voorzien van de modernste schoonmaakapparatuur. Uiteraard geheel milieu-verantwoord. Met het schoonmaken van de glasbakken voor SUEZ is enkele jaren geleden gestart vanuit de toenmalige ondernemersorganisatie VPB-Emmen en het inmiddels opgeheven werkervaringsbedrijf Buurtsupport.

“Als Ondernemend Emmen vinden we het een deel van onze taak om mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt een steun in de rug te geven. Daarom zoeken we voor hen naar nuttige projecten die een zichtbaar resultaat hebben. Zoals het schoonmaken van de glasbakken van Suez in de hele provincie. Suez Emmen is lid van Ondernemend Emmen en zocht een oplossing voor het schoonhouden van hun glasbakken. Die vraag kwam destijds bij ons op tafel en we hebben een oplossing bedacht. Tot volle tevredenheid van alle partijen,” zegt Herman G. Idema, directeur van Ondernemend Emmen.

Ondernemend Emmen is de grootste ondernemersorganisatie van Noord-Nederland met meer dan 300 leden met samen zo’n 16.000 arbeidsplaatsen de ondernemersorganisatie. Ondernemend Emmen is dé belangenbehartiger voor ondernemers in Emmen. De organisatie brengt ondernemers in verbinding met elkaar en met iedereen die een bijdrage kan leveren aan een optimaal ondernemingsklimaat in Emmen.

Foto: Ondernemend Emmen