Robert Kleine en Jong Emmen delen beschuit met muisjes uit

EMMEN – Een groep enthousiaste jongeren van Jong Emmen trok donderdag samen met jeugdwethouder Robert Kleine het centrum van Emmen in om beschuit met muisjes uit te delen voor het begin van de website Jong.Emmen.nl. het leverde veel positieve reacties op van leeftijdsgenoten.

Sinds vorig jaar zijn jongeren in Emmen, samen met de gemeente en betrokken organisaties in de regio, aan de slag om een nog betere en leukere gemeente te maken en alles dat met jeugd en jongeren te maken heeft laagdrempeliger aan te bieden. Over welke onderwerpen willen jongeren meepraten? En op welke manier? Op de website www.jong.emmen.nl is nu te vinden waar jongeren en de gemeente elkaar ontmoeten. De reacties van de jongeren waren positief: ‘Wat tof dat jullie dit doen’ en ‘Goed dat jullie je inzetten voor de jongeren’.

De jongeren diende meteen verzoeken in bij de jeugdwethouder. Robert Kleine: “Ik ga altijd graag in gesprek met jongeren die zelf ideeën hebben voor hun buurt of wijk. In het afgelopen jaar kreeg ik bezoek van een groepje jongeren uit Angelslo die graag een eigen plek willen. Dat ga ik niet zomaar voor hen regelen, maar samen kunnen we er wel werk van maken. Dat is gelukt: na de zomer krijgen de jongeren een eigen plek in het wijkcentrum.”

Praat mee

Op jong.emmen.nl is te zien dat op tal van plekken kinderen al meepraten over hun omgeving en hun leefwereld. Zoals de kinderraden in Zwartemeer, Angelslo en Emmer-Compascuum, het jongerenwerk in Klazienaveen en De Monden, Jong Angelslo, Jong Emmerhout, de buurtsportcoaches en de Jongeren Advies Raad (JAR). De JAR is een formeel adviesorgaan van de gemeente en maakt momenteel een doorstart. Jong Emmen en wethouder Kleine nodigen alle jongeren uit om te reageren op de site via jong@emmen.nl. “Laat weten wat je leuk vindt in Emmen of wat je juist graag wilt veranderen. Samen kunnen we in gesprek en aan de slag met jullie ideeën.”

Foto : Gemeente Emmen