Reconstructie Ermerweg klaar

EMMEN -Vrijdagochtend tilde wethouder René van der Weide het laatste betonblok van de Ermerweg .

Daarmee was de ingrijpende reconstructie afgerond en kon de weg aan het einde van de dag weer worden opengesteld voor het doorgaand verkeer.

Medio februari begonnen de mannen van aannemer De Roo Wegenbouw Milieutechniek met het autoluw maken van de Ermerweg. Na een lang voorproces van wikken en wegen met omwonenden om tot de beste oplossing te komen voor het beschikbare budget. “We hebben op verzoek van, en in samenspraak met, de inwoners de aandacht gericht op de verkeersveiligheid waarbij het dorpse karakter van Noordbarge behouden is gebleven" zegt wethouder René van der Weide

Met een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur nodigt het minder uit om deze route te kiezen van en naar het centrum van Emmen. De aanbevolen en snellere optie is om via de Rondweg en Hondsrugweg naar het centrum te gaan.

De oplevering stond gepland voor juli dit jaar, maar het is gelukt het werk drie weken voor de geplande datum op te leveren.. De aankleding met haagjes, planten en bomen volgt in het voorjaar van 2021.