Loods13 organiseert Theater3Daagse

EMMEN – Deze zomervakantie zijn er geen festivals en verre vakanties, maar wat doe je dan met al die vrije tijd? Theaterschool en productiehuis Loods13 biedt de oplossing: 3 dagen theatermaken in het Rensenpark in Emmen.

Loods13 biedt deze Theater3Daagse drie weken achtereen aan waarin vier docenten, theatermakers of ontwerpers drie dagen achter elkaar les geven aan jongeren, afkomstig uit heel Drenthe. Elke dag maken de deelnemers scènes en werken opdrachten uit, iedere dag is er een andere samenstelling van groepen en docenten. Zo werken ze aan hun creativiteit, het gebruiken van de verbeelding en het samenwerken in de groep.


Elke dag wordt afgesloten met een presentatie aan elkaar, waarin ze laten zien wat ze die dag hebben gemaakt. Aan het einde van de drie dagen is er een grotere presentatie, waar ook publiek welkom is (afhankelijk van de geldende coronamaatregelen). De groepsgrootte is max. 30 personen.

Het Aziëhuis

De workshops vinden plaats de uitvalsbasis van Loods13, het Aziëhuis in het Rensenpark. Met mooi weer verkast de groep naar locaties in het park, zoals de Kangaroetuin of de oude Savanne in het Rensenpark.

De Theater3Daagse is (in principe) voor jongeren van 10 – 18 jaar, de kosten zijn slechts € 50,- en er kan gekozen worden uit drie weken:
6, 7, 8 juli
13, 14 15 juli
20, 21, 22 juli