FC Emmen wint thuis overtuigend van Willem II

VOETBAL - FC Emmen heeft zaterdagavond thuis op de Oude Meerdijk overtuigend gewonnen van Willem II met 4-2.

In de beginfase van de wedstrijd gingen beide ploegen redelijk gelijk op. Over en weer werd een mooi potje voetbal vertoond. Toch nam de Drentse ploeg snel het initiatief. Dat leek na vijf minuten tot een kans te leiden toen Miguel Araujo richting de verre hoek kopte uit een vrije trap van Sergio Peña, maar werd afgevlagd voor buitenspel. De echte eerste kans was voor Willem II, maar keeper Dennis Telgenkamp stopte de inzet van Ché Nunnely.

In de twintigste minuut was het raak voor FC Emmen. Een hoektrap van Sergio Peña werd door Miquel Araujo achter Timon Wellenreuther gekopt: 1-0. Willem II kreeg hierna nog twee kansen via Pavlidis en Nunnely, maar Pavlidis stuitte op Telgenkamp en Nunnely schoot naast.

Vlak voor rust viel Kerim Frei uit door een hamstringblessure. Zijn vervanger Luka Adzic maakte zijn debuut en kreeg al na twee minuten een kans. In blessuretijd gaf hij op aangeven van Michael de Leeuw een schot op doel, maar deze werd geblokt.

In de tweede helft kwam Willem II op gelijke hoogte. Het was Pol Llonch die de 1-1 voor de Tilburgers maakte. Daarna volgde binnen twee minuten het antwoord van Emmen met een goal van De Leeuw en Adzic: 3-1. Twintig minuten voor eindsignaal bracht Mike Ndayishimiye de score op 3-2 door een penalty vanwege een overtreding van Heylen op Nunnely. Maar in de 79e minuut was het Peña die de deur voor de ploeg uit Tilburg op slot deed en de eindstand 4-2 op het scorebord schoot.

Volgende week zondag speelt FC Emmen uit tegen Sparta in Rotterdam.

Foto's: ZO!34/Gerrit Rijkens