Saskia Boelsums exposeert in CBK Rensenpark

EMMEN - Stichting Pentafoor organiseert in het Rensenpark een openluchttentoonstelling met het werk van fotografe Saskia Boelsums.

Saskia Boelsums woont en werkt in Nieuw-Schoonebeek en is landelijk uitgeroepen tot Kunstenaar van het jaar 2020.:

De exposite wordt zaterdag 7 maart om 15.00 uur geopend in het CBK-Rensenpark. De opening wordt verricht door Robert Kleine, wethouder Kunst en Cultuur van de gemeente Emmen. Tijdens de opening zal Saskia ook het een en ander vertellen over haar manier van werken.

Saskia Boelsums heeft 42 foto’s speciaal voor deze tentoonstelling geselecteerd. De foto’s zijn uitvergroot tot een formaat van 2 bij 2 meter. De hoogwaardige druktechniek en afwerking doen recht aan haar bijzondere manier van kijken en werken..

De landschapsfoto's van Saskia Boelsums laten de schoonheid van het landschap zien, de bleke weerkaatsing van maanlicht op een bevroren plas, de goudgele gloed van een graanveld aan het eind van de zomer, een haast transparant-groene golf in een grijze onstuimige zee. Saskia Boelsums ziet zichzelf als beeldend kunstenaar met een fototoestel en voelt zich sterk verbonden met de Hollandse tradite van landschapsschilders zoals Van Gogh, Maris en Van Ruisdael. Ze exposeert haar werk over de hele wereld en won verschillende nationale en internationale prijzen.

De tentoonstelling is te bezoeken in het CBK Rensenpark vanaf 7 maart tot 12 juni vanaf 09.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 1 mei sluit het park om 21,00 uur.

foto: Saskia Boelsums