Deze winnaars van Sportverkiezing Emmen gaan naar Sportgala Drenthe

EMMEN - Hardloper Egbert Zijlstra, vechtsportster Celine Feijen, sporttalent Lieke van der Aa en sportploeg Dames SVBO mogen namens de gemeente Emmen door naar het Sportgala Drenthe op 9 maart. Dat werd vrijdagavond bekend op de Sportverkiezing gemeente Emmen 2019.

Lees terug: LIVEBLOG: Sportverkiezing Gemeente Emmen 2019

Sportman en sportvrouw
Egbert Zijlstra uit Emmen is zeventig jaar maar is nog altijd fanatiek hardloper. Al meerdere keren was hij genomineerd voor de titel Sportman van het Jaar, maar dit jaar mocht hij de titel ook echt in ontvangst nemen. Zijlstra heeft het afgelopen jaar een Europees record verbroken.

Foto: ZO!34/Wiebe Veenstra

Ook uit Emmen komt de Sportvrouw van het Jaar Celine Feijen. Zij doet aan de Indonesische vechtsport Pencak Silat. Ondanks dat ze nog maar 19 jaar is, heeft de sporter meerdere keren op zowel nationaal als internationaal niveau gewonnen. Afgelopen jaar mocht ze deelnemen aan het Wereldkampioenschap in Singapur, een prestatie op zich. Helaas greep ze toen net naast de titel wereldkampioen.

Foto: ZO!34/Wiebe Veenstra

10-jarige wereldkampioen
Sporttalent Lieke van der Aa is ondanks haar jonge leeftijd al wereldkampioen BMX in haar categorie. Haar doel is om mee te doen aan de Olympische Spelen. Het 10-jarige Sporttalent mag de gemeente Emmen vertegenwoordigen op het Sportgala Drenthe.

De laatste genomineerde die namens de gemeente Emmen naar het Sportgala Drenthe gaat zijn de dames van handbalvereniging SVBO. Twee afgevaardigden van de vereniging namen onder luid gejuich van de teamleden en supporters de prijs in ontvangst van organisator Bennie Wolbers.

Andere winnaars
Naast de bovengenoemde winnaars, waren er nog andere titels om te vergeven. Zo kreeg Fokke de Jonge vanwege zijn imposante voetbalcarrière van 55 jaar de speciale Juryprijs, werd Anja Gierveld van VV Emmen de Sportvrijwilliger van het Jaar en ging de Waarderingsprijs naar wielrenner Sander Hummel. Ook judoka Hessel Smit mocht een prijs in ontvangst nemen, hij won de Stimulansprijs. Meer informatie over de overige winnaars lees je in de liveblog.

Foto: ZO!34/Mariëlle Hensums