Emmen geeft extra prioriteit aan verbeteren verkeersveiligheid

23 januari 2020 19:00

EMMEN - In totaliteit is Emmen zeker geen onveilige gemeente zei burgemeester van Oosterhout bij de presentatie van het Veiligheidsplan 2020 , donderdagmorgen . Landelijk gezien staat bij de grotere gemeenten onze gemeente wat betreft veiligheid in de top vijf .

Zo vertoont het aantal woninginbraken al jaren een dalende lijn. Daarentegen neemt de fraude en oplichting via internet sterk toe. De kans dat je het slachtoffer wordt van internetfraude is inmiddels vele malen groter dan van woning inbraak, zegt van Oosterhout.

VEILIGHEID IN HET VERKEER

Extra prioriteit wil de gemeente geven aan de verkeersveiligheid. Er wordt namelijk veel te hard gereden. Het aantal verkeersslachtoffers neemt toe.

Als maatregel wil de gemeente in de dorpen en wijken zogenaamde smiley borden gaan plaatsen. Waarop je direct kunt zien dat je te hard rijdt. Zelfs het plaatsen van flitspalen is niet uitgesloten . Bij voorbeeld in de Hondsrugtunnel waar regelmatig door auto’s en vooral motoren veel te hard wordt gereden.

Alcohol achter het stuur is in Emmen een minder groot punt. Bij jongeren wordt veelal onderling goed geregeld dat er een BOB achter het stuur zit.

EVENEMENTEN

Het aantal evenementen neemt elk jaar toe. Ook in Emmen. En met name geconcentreerd in de zomermaanden . De grens is hier wel bereikt zegt van Oosterhout . Waarbij politiebegeleiding het probleem gaat worden. In de regio Zuidoost-Drenthe is de mankracht bij de politie de laatste vijf jaar sterk verminderd. Van 180 naar 150 agenten.

VUURWEK EN CARBIDSCHIETEN

Van Oosterhout zou het erg spijtig vinden indien de traditie van het carbid schieten verloren zou gaan. Dit is hier in de regio een sociaal gebeuren Maar hij vreest dat er na de landelijke discussie over knalvuurwerk best ook een verbod op carbidschieten achteraan kan komen.