Voorleesontbijt in de bibliotheek van Emmer-Compascuum

22 januari 2020 13:48

EMMER-COMPASCUUM - Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 22 januari tot en met 1 februari staan peuters centraal in de bibliotheken in de gemeente Emmen. De Nationale Voorleesdagen zijn bedoeld om voorlezen aan kinderen, die nog niet zelf kunnen lezen, te stimuleren.

Peuters van kinderopvang Uk en Puk vergezeld door ouderen van de Huiskamer hebben op 21 januari een gezamenlijke start gegeven aan dit evenement in Emmer-Compascuum. Tijdens het feestelijke ontbijt las bibliotheekleider Jannie Kuipers voor uit het bekroonde prentenboek ‘Moppereend’. Daarna konden jong en oud genieten van broodjes en koek.

Voorlezen is essentieel voor de taalontwikkeling en taalachterstanden. Bijna alle peuterspeelzalen en kinderdagverblijven komen in de periode van de Nationale Voorleesdagen naar de bibliotheken in de gemeente Emmen om te genieten van een prachtige voorstelling. Daarnaast gaan zij in de opvang actief aan de slag met het bekroonde prentenboek.

Cadeautje van de Bibliotheek

Een lidmaatschap voor kinderen is gratis. Als een peuter of kleuter tijdens de Nationale Voorleesdagen lid wordt krijgen ze een leuk cadeautje.