Zuidenveldtoertocht start in Dalen

DALEN - De 26e editie van de Zuidenveldtour vindt plaats op zaterdag 29 april. Renners van tientallen teams verschijnen die dag om 12.00 uur aan de start aan de Hoofdstraat in Dalen.


De totale lengte van de tour is 200 kilometer, om ongeveer 16.00 uur is er een eerste doorkomst aan de Vaart in Nieuw-Amsterdam. Om 12.20 uur is er een doorkomst in Emmen, waar de wielerkaravaan via de Hondsrugtunnel en de Hondsrugweg langs Wildlands Adventure Zoo Emmen wordt geleid richting Noordbarge.

Hierna worden nog twee korte omlopen gereden van elk 15 kilometer. De finish word rond 16.45 verwacht aan de Vaart te Nieuw-Amsterdam. In 2013 kreeg de wedstrijd voor het eerst een plek op de (internationale) UCI-kalender. Het deelnemersveld bestaat grotendeels uit semi-profploegen, waarvan er vier uit Nederland afkomstig zijn. Dat zijn de teams van Destil-Piels, Metec, Baby Dump en SEG. De buitenlandse inbreng komt uit Duitsland, België en Tsjechië. Er zijn nog besprekingen gaande met teams uit Koeweit, Litouwen, Groot Brittannië en Oostenrijk. De volledige route staat te lezen op de website www.zuidenveldtour.nl.