In Emmen ook in de avonduren betaald parkeren

EMMEN – Voor het parkeren in het centrum van Emmen moet vanaf 1 februari tot 20.00 uur worden betaald. Nu is dat 18.00 uur.

Hiermee wil de gemeente wat parkeren betreft quitte gaan spelen. Nu moet er per jaar 400.000 euro door de gemeente worden bijgelegd.

In overleg met betrokkenen in het centrum, waaronder de middenstand, is besloten niet over te gaan op tariefverhoging. Door de tijd van betaald parkeren te verlengen met 2 uur, van 6 naar 8 uur ‘s avonds verwacht de gemeente 280.000 extra aan inkomsten te genereren.

Overigens blijft de eindtijd op koopavond (donderdag) staan op 9 uur. En op de zondagochtend tot 1 uur blijft parkeren gratis. Dit m.u.v. de parkeergarages Willinkplein en Westerstraat.

Vergunningen
Daarnaast gaat de gemeente meer vergunningen beschikbaar stellen voor de parkeerterreinen aan de rand van het centrum. De prijs hiervan wordt verhoogd. Zo wordt de bedrijvenvergunning 600 euro en voor vergunningen voor bewoners in het centrum wordt een unaniem tarief van 240 euro gehanteerd. En introduceert de gemeente een zogenaamde werkendenvergunning die alleen tijdens kantoortijden (van 7.00-18.30 uur) geldt.

Verder komen er geen extra parkeerplekken bij, zo verklaarde wethouder René van der Weide. En het terrein bij het Fletcher hotel blijft vrij parkeren.

Besparing op kosten
Aan de kostenkant gaat de gemeente zo’n 75.000 euro besparen door het aantal uren parkeerbeheer te beperken en taken opnieuw aan te besteden.

Foto: ZO!34/Angelo Wensing