TalentenCentrum Coevorden start Prokkelkoor

13 januari 2020 10:17

COEVORDEN - Op 20 januari gaat bij TalentenCentrum Coevorden het zogenaamde Prokkelkoor van start.

Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder beperking. Het Prokkelkoor wordt dus een koor voor mensen met en zonder beperking. "We zingen vooral voor het plezier, niet voor optredens", vertelt Rensje Plantinga. Zij neemt samen met Bert de Haan de begeleiding van het Prokkelkoor op zich. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar het bij een prokkel om gaat. Het idee van het Prokkelkoor komt uit Friesland en is bedacht door twee muzikanten, Egbert Menger en Roelof Veldhuizen. Roelof is vader van een zoon met een verstandelijke beperking en hij vond het tijd dat er een koor kwam voor mensen met en zonder beperking.

Aanmelden
"Omdat het TalentenCentrum iedereen een kans wil geven hun eigen talent te ontdekken, lijkt me dit een mooi idee om dit in Coevorden ook te doen." Via Cosis heeft het TalentenCentrum een oproep gedaan en de aanmeldingen stromen binnen. "We hebben genoeg aanmeldingen om van start te gaan", zegt Rensje verheugd. "Tenminste vanuit de doelgroep van Cosis. Het is nu tijd om dit onder de aandacht te brengen bij iedereen buiten deze groep die zin heeft om mee te zingen. Zij kunnen zich vanaf nu ook aanmelden." Het Prokkelkoor start op maandag 20 januari om 19:00 uur.

Nieuwe activiteiten
Naast het Prokkelkoor start het TalentenCentrum in de week van 20 januari ook nog met twee andere nieuwe activiteiten: Spelen met Muziek voor kinderen uit groep 3 t/m 5 en Fotograferen met je eigen smartphone voor mensen van 15 jaar en ouder. Spelen met Muziek is op een speelse manier om samen meer te leren over muziek en muziekinstrumenten. Fotograferen met je eigen smartphone is een reeks van zes workshops waarin je leert mooie foto’s te maken met je eigen telefoon.

Meer informatie en aanmelden
Spelen met Muziek start op dinsdag 21 januari om 16:00 uur en Fotograferen met je eigen smartphone vooralsnog op donderdag 23 januari om 13:00 uur en om 18:30 uur. Zowel het Prokkelkoor als de andere activiteiten vinden plaats in de Ravelijn Verbindt aan de Linthorst Homanlaan 1 in Coevorden en er zijn geen kosten verbonden. Op de website van TalentenCentrum Coevorden staat alle informatie en aanmelden kan via contact@talentencentrumcoevorden.nl.

Foto: ZO!34/Richard Bouwland