Hurry-Up verliest van Sporting CP

HANDBAL - Hurry-Up heeft zaterdagavond in een bomvolle sporthal Angelslo in Emmen de eerste halve finalewedstrijd om de EFH Challenge Cup verloren met 27-32 van Sporting CP uit het Portugese Lissabon.

Hoewel Sporting CP de eerste treffer maakte, slaagde Hurry-Up er in op voorsprong te komen naar 7-4, waarna de Portugezen op gelijkspel en later op voorsprong kwamen. Bij de stand 11-14 stopte Hurry-Up doelman Sven Hemmes een zeven meter en kwam de club uit Zwartemeer na treffers van Bart Mik en topscorer van de wedstrijd Joel Huesmann gelijk met Sporting CP.

In de tweede helft wist de ploeg uit Lissabon echter de afstand te vergroten. Hurry-Up gaf niet op, maar slaagte er niet in om Sporting CP weer in te halen. Ronald Suelmann wist, door de 19-23 in de netten te gooien, zich topschutter van de EHF Challenge Cup te maken. Sjoerd Boonstra scoorde nog een mooie 24-27 en Tommie Falke bracht Hurry-Up nog op 25-28. Helaas voor de ploeg uit Zwartemeer wisten ze niet te voorkomen dat Sporting CP de voorsprong verder uit wist te bouwen. De wedstrijd eindigt in winst voor Sporting CP in 27-32.

Om de finale nog te kunnen halen moet Hurry-Up met minstens 6 punten verschil winnen in de return aanstaande zaterdag in Lissabon.

Foto: René Posthuma