ZO!34 en Stichting Reur promoten Drentse taal en zangtalenten met nieuw programma

ZO!34 - Deze zomer zie je een nieuw televisieprogramma op ZO!34: Drentse Zangers! Oud-finalisten van het Drèents Liedtiesfestival zingen daarin niet alleen elkaars liedjes, maar ook Nederlands- en Engelstalige hits die zijn vertaald naar het Nedersaksisch of Drents.

De deelnemers van Drentse Zangers zijn Annemiek Drenth uit Emmer-Compascuum, Rik Vinke uit Schoonebeek, Anna Westerling uit Coevorden, Suzanne & Linda Kannegieter uit Emmen, Leon Moorman uit Barger-Compascuum en Gerrit Denekamp uit Emmen. De artiesten worden begeleid door de DLF-band, bekend van het Drèents Liedtiesfestival.

36 nieuwe Drentse liedjes
Drentse Zangers is een samenwerking tussen ZO!34 en Stichting REUR, om de Drentse taal te promoten en Drents zangtalent te stimuleren. Het programma bestaat uit zes afleveringen, waarna er in totaal 36 nieuwe Drentse liedjes zijn. "Eén van de liedjes die gecoverd wordt, is Rollercoaster van Danny Vera", vertelt Wesly Struik, die samen met Angelo Wensing Drentse Zangers gaat presenteren. "Ik ben erg benieuwd hoe dat in het Drents gaat klinken!"

Stichting Reur ondersteunt de artiesten bij het vertalen van de liedjes naar het Drents en Nedersaksisch. Het programma zal worden opgenomen op het Ermerstrand en wordt vanaf vrijdag 5 juni uitgezonden op het TV-kanaal van ZO!34. Ook is het programma vanaf dan online te zien.

Foto: ZO!34